• uitgevoerd
  • uitgevoerd
  • uitgevoerd
  • uitgevoerd

uitgevoerd


019_0457  |   Aula de Baronie crematorium van zuylen uitvaart te Breda

Crematorium


▄  Van Zuylen Uitvaart Breda


Freek Luyben van Vidiled haalde ons erbij om voor een van hun relaties een uniek lichtconcept te ontwerpen en mee uit te voeren.

De vraag was kunnen jullie een "wow" ontwerp maken voor de renovatie van Aula de Baronie. Wij willen trendsetter zijn en voorop lopen in de ontwikkelingen van onze branche. En als we trends zetten dan doen we dat om onze relaties het beste te bieden wat er te krijgen is. Van Zuylen beschikt over een aula "De Baronie" gebouwd in de stijl van de "Bossche" Architectuur". Wij hebben ervoor gekozen om het wow gevoel zichtbaar te maken door persoonlijke sfeerbeelden te projecteren. Met ons ontwerp is het mogelijk om een uitvaart echt "eigen" te maken. Je kunt laten zien wie de overledene was en wat zijn interesses waren. Het laten zien van beelden wordt niet langer beperkt tot een tv scherm met een powerpoint presentatie. In deze ruimte is het mogelijk om de persoonlijke beelden wandgroot zichtbaar te maken. Door te werken met drie beamers en een ledscherm van 8 bij 2 meter worden sfeerbeelden bijna tastbaar en levensecht zichtbaar op een wand van 12 bij 4 meter. Ingetogen, sereen maar vooral indrukwekkend hoe deze dynamische interactieve projectiewand de sfeer en het licht bepalen in deze bijzondere aula. In het midden van de ruimte is een kroonluchter gemaakt met een doorsnede van 2,5 meter voorzien van tientallen kleine vergulde gependelde ledtechniekjes. Sfeervol, sjiek en passend bij het grootse gebaar van de wand. Als de overledene iets had met de natuur, bos, dieren, sterren, lucht, bergen of de zee of had hij meer met de Grote Kerk van Breda dan brengen wij de gasten in de juiste sfeer en omringen ze met een bewegend stilleven en bijhorend geluid.
U ziet bij de foto's een reeks van sfeerbeelden waaruit men kan kiezen en zit het juiste sfeerplaatje er niet bij dan is het mogelijk een persoonlijke film te laten maken.
De sfeerbeelden zijn namelijk in werkelijkheid filmopname's met heel langzaam bewegend beeld. 
Je ziet dat de wind bloemen in beweging brengt, wolken voorbij doet drijven en dat vlinders door het bos vliegen.
Uniek en ja hier is sprake van een uitvaartbeleving waarmee van Zuylen Uitvaart ver vooruit loopt.